2018-12-17 — ÅRSSUMMERING

Årets mest lästa och engagerande nyheter från Svensk Talteknologi

Innan vi välkomnar det kommande året och alla dess nyheter blickar vi tillbaka på de mest lästa och mest engagerande inläggen från Svensk Talteknologi under året som har gått. Har du kanske missat några av inläggen? Då är det hög tid att läsa dem nu!

1. På förstaplats: Nu lanserar vi ClaroValfrihet: Läs- och skrivpaketet. 

På en stadig förstaplats hittar vi nyheten om lanseringen av Läs- och skrivpaketet. Paketet är en komplett lösning för alla plattformar som stödjer eleven genom hela skrivprocessen, från idé till färdig text. Nyheten fick alltså så många läsningar och klick att den kammade hem förstaplatsen på årets topplista!

Läs mer om lanseringen av Skrivprocessen >

2. Andraplats: Bengt-Erik Johansson, Dyslexiförbundet, om digitala studieverktyg

På målsnöret föll intervjun med Dyslexiförbundets ordförande, Bengt-Erik Johansson. Läs mer om Bengt-Eriks syn på digitala studieverktyg, vilka som kan dra nytta av dem och hur förbundet ser på debatten om att förbjuda mobiler i skolan, i artikeln som publicerades i höstas.

Läs intervjun med Dyslexiförbundets ordförande, Bengt-Erik Johansson >

3. Tredjeplats: App stöttar dyslektiker

I höstas gästade Louise Lindqvist och Simon Helgesson Gruséus Nyhetsmorgon i TV4 och berättade bland annat om DysseAppen och om hur det är att ha dyslexi i skolan. Vi delade klippet på vår Facebooksida och inlägget fick en rejäl spridning.

Se klippet här >

4. Fjärdeplats: Intervju med Anders Fridell, Skoldatateket, Järfälla Barn och Elevhälsa

Hur ställer sig Anders Fridell, Skoldatateket, Järfälla Barn och elevhälsa, till digitala studieverktyg? Hur bör tänka? Och vilka problem finns? Det var många nyfikna på med tanke på att inlägget fick så många visningar att det knep en fjärdeplats på årets lista.

Läs intervju med Anders Fridell här >

5. Femteplats: Ulla Föhrer kammade hem Dyslexipriset

Ulla Föhrer är ett känt ansikte inom dyslexivärlden och kammade i oktober hem Dyslexipriset 2018. Facebookinlägget tog en femteplats och lyckades därmed precis hänga kvar på listan över årets mest lästa och engagerande nyheter och inlägg.

Läs intervju med Ulla Föhrer på Dyslexipriset.com >