Din leverantör av hjälpmedel

Är du van att beställa av Tretac? Det är nu Oribi som levererar hjälpmedel till region och landsting. Allt är som vanligt – förutom namnet och loggan då!

Vi på Oribi levererar marknadsledande hjälpmedel till regioner och landsting för att göra det lättare för patienter att läsa, skriva och samla in information. Våra verktyg gör det möjligt för alla att kommunicera och få större tillgänglighet till vår omvärld. Vårt team har hög kompetens och mångårig erfarenhet inom området. För dig som arbetar i eller för ett landsting är det lag på att de produkter ni förskriver är CE-märkta. Vi har nu CE-märkt våra produkter, så att de utan problem kan förskrivas till de som behöver dem!

Vad säger lagen? Dataprogram/produkter som kan påvisa, övervaka, behandla, lindra eller kompensera en skada eller en funktionsnedsättning ska var CE-märkta.

Skärmläsare, SmartPens och rättstavningsprogram

Vi erbjuder produkter som stöttar dig i vardagen när det kommer till att läsa, skriva och samla in information. Våra produkter är allt ifrån skärmläsare, SmartPens och rättstavningsprogram.

Se alla våra produkter >

Tillgängliga på alla plattformar

Våra produkter finns tillgängliga till alla plattformar, från iPhones och iPads till Chromebooks och PC. Vissa produkter är speciellt utvecklade för att vara optimerade för en plattform medans andra är flexibla och är kompatibla med fler enheter.

Se alla våra produkter >

Vilket program behöver patienten?

Nu finns nu nya produkter och kombinationer vid förskrivning av programvaror för att koda och avkoda skrivspråk. Det innebär att det finns mer att välja på och att det är enklare att välja rätt för brukarens situation. De nya produkterna går att kombinera på en mängd olika sätt.

Vilket program behöver patienten?

Vi hjälper dig gärna!

Behöver du hjälp med att komma igång eller vill du ha tips om hur du kan använda dina nya verktyg? Kika på våra installationsfilmer, kom-igång-guider och visningsfilmer. Hittar du inte vad du söker? Välkommen att kontakta oss på info@svensktalteknologi.se.

Installationshjälp

Till alla våra verktyg finns installationsvideos som hjälper dig att installera och komma igång med dina verktyg

Kom-igång-hjälp

Manualer till samtliga verktyg finns tillgängliga att ladda ned. I manualerna går vi igenom inställningar, funktioner och användningsområden.

Visningsfilmer

Våra visningsfilmer går igenom verktygets funktioner och möjligheter. Pausa, spola tillbaka och se om filmerna när det passar dig!

Kontakta oss

Vi på Oribi har arbetat med läs-, skriv- och språkverktyg i över 20 år.
Varmt välkommen med frågor och funderingar till vår användarexpert Anders Abrahamsson!

Anders Abrahamsson
anders@svensktalteknologi.se