3 nya temawebinar för maj månad – vi guidar dig till rätt läs- och skrivverktyg

Vilket gensvar vi fick angående våra tre temawebinar under april månad! Stort tack till alla som var med – det visar verkligen att behovet av digitala läs- och skrivverktyg är extra stort just nu. Därför erbjuder vi nya webinartider för maj månad, så att alla får chansen att hitta rätt verktyg för rätt tillfälle.

Våra verktyg stöttar alla elever, oavsett om det är i klassrummet eller, som i många kommuner just nu, på distans. Vi ger dig här därför möjligheten att delta i något av våra kommande webinar för att få veta mer om hur ni kan arbeta med digitala hjälpverktyg för läsa och skriva.

Boka in dig på ett eller fler webinar under maj månad, så ger vi dig möjlighet att få information, nyheter och praktiska råd och tips om funktioner för de verktyg som vi erbjuder elever och lärare inom grundskola, gymnasiet, vux och SFI.

Varmt välkommen med din anmälan!

Tre olika webinar – vilket eller vilka passar dig bäst?

1. Claro Appar
Vi informerar om och går igenom grundfunktioner i ClaroSpeak Plus, Claro Scanpen och Claro PDF. Vilka skillnader finns, vilka nyheter finns i apparna och när lämpar sig vilken app att använda?

12/5 kl 15.00
20/5 kl 15.00

2. Claro Chromepaket och ClaroRead Chrome Premium
Vi visar talsyntestillägget med de nya funktionerna som nyligen tillkommit i version 21 samt hur du kan använda chromepaketet med tal, stavning och tankekartor.

7/5 kl 09.00
19/5 kl 09.00

3. Claro Valfrihet
Vi går igenom innehållet i Claro Valfrihet, visar fördelarna med en bred licens för olika plattformar och den flexibilitet det innebär för en skolhuvudman.

5/5 kl 15.00
14/5 kl 09.00

Praktisk information om webinaren:

Innehåll:
Fokus kommer att vara på de olika verktyg för läs- och skrivstöd från Claro Software som Svensk Talteknologi erbjuder. Tre olika teman finns – anmäl dig till ett, två eller alla tre! Vilket passar dig bäst?

Var och hur:
Delta via webben, var du än befinner dig. Innan webinaret går av stapeln kommer du att få en länk skickad till dig, så att du kan ansluta till oss. Du behöver inte ladda ned något program eller liknande innan.

Varaktighet:
Ca 40 minuter inkluderat frågestund.

Webinarhållare:
Johan Swensson

Anmäl dig till webinar här