2018-06-12 — TIPS

Tre kreativa sätt att använda din SmartPen

En SmartPen kan komma till användning vid de mest oväntade tillfällena. Huvudsyftet med pennan är såklart att skriva anteckning och samtidigt spela in det som sägs i omgivningen. Men det betyder inte att det inte finns tillfälle att vara kreativ. Här kommer tre smarta tips om hur du skulle kunna använda din Echo SmartPen eller LiveScribe 3!

1. Rita något och hotta upp dina anteckningar.

Rita något i ditt smarta block och för därefter över anteckningen till din dator, iPad eller mobil. Bilden kan du flytta över till exempelvis ett worddokument eller fortsätta behandla i ett bildredigeringsprogram. För att konvertera din ritade figur till en redigerbar bild behöver du mjukvaran MyScript som konverterar skrift till digital text.

2. Pausa studerandet med en musikstund

Med din SmartPen kan du närsomhelst avbryta studerandet med en musikpaus. Plocka fram till smarta block, väj pianofunktionen, rita ett piano och låt kreativiteten flöda!

3. Skriv ner recept på ett enklare sätt! 

– “Du bara hackar löken, delar svampen, steker dem tillsammans, rör i såsen….”. Ibland kan det vara svårt att komma ihåg exempelvis ett recept när någon berättar hur de har lagat en viss rätt. Det kan ta ganska lång tid att skriva ner alla moment och ibland är det svårt att tyda vad man har syftat på om endast stödord har skrivits. Använd då din SmartPen och låt din vän berätta hur han eller hon har lagat receptet samtidigt som du skriver ner stödord eller ingredienser i takt med berättandet.