Texthelp Group förvärvar Svensk Talteknologi för att stärka det internationella utbudet av digitala hjälpmedel

Vi är mycket glada över att kunna berätta att vi på Svensk Talteknologi nu blir en del av Texthelp Group, med anledning av deras förvärv av vårt bolag från Skolon AB (publ). Detta nya samarbete blir ett nytt, spännande kapitel som gör det möjligt att göra ännu mer digitala verktyg tillgängliga för skolor och elever i norra Europa och runt om i världen.

Att vi blir en del av Texthelp Group innebär också att vi får möjlighet att erbjuda våra kunder ett ännu bredare sortiment och bättre upplevelser av assisterande teknik.

Martin McKay, vd för Texthelp, uttrycker sin entusiasm för förvärvet:

– Vi på Texthelp har som ambition att samla de bästa tekniska lösningarna för språk från hela världen. Detta partnerskap möjliggör för oss att maximera stöd och support till våra användare och jag välkomnar att Svensk Talteknologi blir en del av Texthelp Group.

Men förvärvet av Svensk Talteknologi är inte allt. Ett nytt, internationellt och långsiktigt partnerskap inleds också mellan Texthelp och Skolon. Detta innebär att alla Texthelps verktyg kommer att finnas tillgängliga via Skolons plattform på relevanta marknader världen över. Vi på Svensk Talteknologi är väldigt glada över möjligheterna som detta samarbete kommer att skapa.

Oliver Lundgren, vd för Skolon, säger:

 — Texthelp, som är en världsledande aktör inom sitt område, får möjlighet att vidareutveckla den svenska marknaden för hjälpmedelsprogramvaror. Texthelp blir en strategiskt viktig partner för oss för att nå ut snabbare på internationella marknader och kommer också att bidra till ett starkare utbud för våra användare.

Tillsammans kommer vi att arbeta mot det gemensamma målet att hjälpa till att öka läskunnigheten och läsförståelsen för 1 miljard människor innan år 2030.

Detta är det första steget på en spännande resa för oss alla! Just nu pågår vårt arbete precis som vanligt och för dig som kund innebär detsamma: du kommer inte att att påverkas av störningar varken när det gäller användning av digitala verktyg eller i kontakt med vår support.

Du kan läsa mer om Texthelp på deras hemsida. Om du har några frågor eller funderingar, så är du givetvis varmt välkommen att höra av dig till oss!

Vi finns här för hjälp och support

Vi på Svensk Talteknologi har arbetat med läs-, skriv- och språkverktyg i över 20 år. Våra kundansvariga hjälper er gärna att identifiera behoven på just er skola och kring hur ni kan nyttja digitala verktyg i undervisningen på bästa sätt.
Varmt välkommen med frågor och funderingar!

Kontakta oss