Specialpedagog Eva Gyllin om sin “magiska penna”

Eva Gyllin arbetar som specialpedagog, tal och språk i Kalmar kommun och tidigare rådgivare till SPSM. Hon har haft stor nytta av det fysiska verktyget Echo SmartPen och kallar det för sin magiska penna när hon visar upp den för barnen.

Jag är fullkomligt beroende av att använda Echo SmartPen när jag gör utredningar. Jag startar inspelningen och skriver bara upp, efter hand, vilka deltest jag gör. Det innebär att jag enkelt kan lyssna på de delar som jag behöver höra igen. Det är enkelt att hoppa fram och tillbaka i inspelningen när jag behöver lyssna flera gånger för att verkligen höra vad barnet säger.

När jag startar inspelningen brukar jag säga till barnen att det är min magiska penna. Alla barn blir fascinerade när jag visar dem hur pennan fungerar. Inget barn har sagt att jag inte får spela in när vi pratar.

På en mellanstadieskola i vår kommun har de provat, på lite olika sätt, att använda en Echo SmartPen i klassrummet. De har till exempel spelat in korta instruktioner så att barnen kan gå till pennan och lyssna på instruktionerna igen, avslutar Eva.

Läs mer om Echo SmartPen här

Vi finns här för hjälp och support

Vi på Svensk Talteknologi har arbetat med läs-, skriv- och språkverktyg i över 20 år. Våra kundansvariga Marina och Johan hjälper er gärna att identifiera behoven på just er skola och kring hur ni kan nyttja digitala verktyg i undervisningen på bästa sätt.

Varmt välkommen med frågor och funderingar!

Marina Lundström
Försäljning och utbildning

Johan Swensson
Försäljning och utbildning