2020-03-30 — INFORMATION

Skolon öppnar plattformen – Så får du tillgång till våra läs- och skrivverktyg kostnadsfritt

Med anledning av coronaviruset (COVID-19) öppnar Skolon tillfälligt upp plattformen för att öka tillgången till digitala läromedel för landets samtliga skolor. Möjligheten att komma åt och använda digitala verktyg i Skolon berör både skolor och skolhuvudmän som är användare av Skolon idag och skolor och skolhuvudmän som inte är användare av Skolon. Detta för att kunna erbjuda alla möjligheten till tillgängligt lärande under rådande omständigheter om det blir nödvändigt med ökad utbildning på distans.

Genom att ansluta din skola till Skolons snabbspår, får varje elev och lärare ett individuellt konto med tillgång till majoriteten av innehållet i Skolons bibliotek, från en mängd olika leverantörer.

Observera att om du sedan tidigare har tillgång till Skolon via oss på Svensk Talteknologi, skall du följa instruktionerna som anges under informationen “För dig som aldrig använt Skolon tidigare”.

Läs mer och anmäl din skola

 

Verktygen vi erbjuder

Genom att ansluta er skola eller huvudman till Skolons snabbspår får ni automatiskt tillgång till följande program för samtliga elever och lärare. Initialt erbjuder vi verktygen terminen ut. Om ni är Skolonkund sedan tidigare, kontakta oss för att få tillgång till verktygen, så hjälper vi er!

ClaroRead Plus
Kompatibel med PC och Mac
ClaroRead är en högkvalitativ talsyntes med inbyggd OCR. Talsyntesen innehåller en mängd användbara funktioner som fungerar offline. Text i en mängd olika format, på uppemot 60 språk, läses upp utan problem. Använder du Mac får du även tillgång till rättstavningsprogrammet ClaroStava.

ClaroRead Anywhere Plus
Kompatibel med samtliga enheter
ClaroRead Anywhere är en enklare version av ClaroRead Plus som användaren kan använda i valfri webbläsare, på valfri enhet. Tjänsten innehåller svenska röster och möjlighet att diktera text samt att få text uppläst.

ClaroIdeas Webb
Kompatibel med samtliga enheter
ClaroIdeas Webb är ett svenskspråkigt mindmapping-program som du använder i valfri webbläsare. ClaroIdeas hjälper användaren att fånga och samla idéer, bilder, anteckningar, webblänkar, ljudfiler och videofiler som ger mer frihet, flexibilitet, tydlighet och kreativitet.

Vill du ställa en fråga? klicka här!