2018-11-20 — INSPIRATION

Din egenskapade animerade scen med Plotagon – så gör du!

Plotagon Education är ett lättanvänt verktyg som gör det möjligt för vem som helst att skapa proffsiga animerade videos på några få minuter. Det gör du genom att välja en scen, skapa och lägga till egna karaktärer och beskriva vad de ska säga. Addera därefter känslor, ljudeffekter och musik. Sen är det bara att trycka på play för att se din film komma till liv. Vi visar dig hur!

Skapa en Plot
För att komma igång behöver vi påbörja en ny ”Plot”. En plot är det vi kallar en animerad film i Plotagon. Välj + Create a new plot. 

plotagon
Läs mer om Plotagon

Välj en scen
Börja med att välja en scen. Tryck på Scene. Du behöver en scen/ plats där din film ska utspela sig. Du kan välja mellan 170 olika scener som din film ska utspela sig på. Filmen kan ha flera scener efter varandra. Du kan välja flera scener efter varandra. Kitchen -> Living room -> TV sofa.

Välj scen Plotagon

Lägg till karaktärer
Nu ska du välja skådespelare till filmen. Du kan ha max 2 aktiva karaktärer i samma scen. Tryck på Character. Välj mellan flera färdigskapade karaktärer eller skapa en ny helt egen karaktär. Välj en av karaktärerna. Upprepa samma för att välja en till karaktär. Du kan ha två aktiva karaktärer i samma scen samtidigt. Det finns dock ett trix för att få det att se ut som om flera karaktärer är i samma scen.

Välj karaktär Plotagon

Skriv ditt manus
Du behöver manus till dina skådespelare Skriv ditt egna manus / din egna historia så dina skådespelare vet vad de ska säga.

1. Tryck på Dialogue för att lägga till ett dialogsteg.

2. Välj vilken av karaktärerna som ska tala.

3. Skriv text i dialogstegets ruta.

Hur ska dina skådespelare agera och föra sig under dialogen? Som regissör bestämmer du hur du vill att dina skådespelare ska bete sig genom att klicka på (neutral) i dialogsteget för att se en lista på känslor och uttryck.

Skapa manus Plotagon

Spela in din egen röst
Alla karaktärer har en ”text-till-tal” funktion. Det gör att de läser upp det som är skrivet. Vill man istället prata in sin egen röst kan man enkelt spela in den vid varje Dialogsteg.

1. Tryck på mikrofonen.
2. Tryck på Record new voice börja prata in det som du skrivit.