2020-02-17 – OM CLAROSPEAK PLUS

OM CLAROSPEAK PLUS

Med ClaroSpeak Plus kan du på ett enkelt sätt få text uppläst via befintligt dokument eller genom att fotografera en fysisk text. Med ClaroSpeaks stavningskontroll får du hjälp med skrivprocessen via bland annat ljudning, skriveko och bildstöd. Användaren av appen får också tillgång till det inbyggda tangentbordet ClaroKeyboard. Tangentbordet och dess funktioner kan användas i andra appar på din iPad och iPhone.

Stavningskontroll

I ClaroSpeak Plus och ClaroKeyboard finns en stavningsfunktion som hjälper dig som användare att kontrollera och förbättra din text.

Följande funktioner ingår i stavningskontrollen:

Bildstöd – Du får bildstöd för en stor mängd ord. 

Homofoner – Du får förslag på ord eller delar av ord som uttalas lika oavsett stavning. Exempelvis orden jul och hjul, gärna och hjärna, kål och kol.

Förslag på ord – När du skriver ett ord eller en mening föreslår ClaroSpeak nästkommande ord. Du kan addera ordet i din text genom att klicka på det.

Förslag på felstavningar – När du skriver ett ord får du förslag på ord som man lätt kan stava fel på. Exempelvis bus och buss.

Röster

Vårt röstutbud innehåller mängder av olika språk med möjlighet att välja mellan manlig eller kvinnlig röst, samt olika dialekter. Det finns även möjlighet att anpassa hastigheten på samtliga röster. Att själv kunna anpassa en röst kan vara väsentligt när det kommer till läsförståelse, i synnerhet för barn.

Visningsfilmer

Vill du se hur ClaroSpeak Plus och ClaroKeyboard fungerar? Klicka på knapparna nedan för att se våra visningsfilmer.

Visningsfilm ClaroSpeak Plus
Visningsfilm ClaroKeyboard

   Exempel på homofon och bildstöd.

   Exempel ordförslag med bildstöd.

   Exempel stavningsförslag med bildstöd.