Läs- och skrivverktyg för elever – vi hjälper er att hitta rätt verktyg för varje behov och tillfälle

Våra populära och kostnadsfria webinar med fokus på att hitta rätt digitala läs- och skrivverktyg för varje behov och tillfälle är tillbaka med nya tider för vårterminen 2021. Varmt välkommen att delta med oss!

Våra verktyg stöttar alla elever, oavsett om det är i klassrummet eller, som i många kommuner just nu, på distans. Vi ger dig här därför möjligheten att delta i något av våra kommande webinar för att få veta mer om hur ni kan arbeta på bästa sätt med digitala verktyg för läsa och skriva.

Boka in dig på ett eller fler webinar under februari och mars månad, så ger vi dig möjlighet att få information, nyheter och praktiska råd för de verktyg som vi erbjuder elever och lärare inom grundskola, gymnasiet, vux och SFI.

Varmt välkommen med din anmälan!

Anmäl dig till webinar här

Vilket webinar passar dig bäst?

1. Claro Appar
Vi informerar om och går igenom grundfunktioner i ClaroSpeak Plus, Claro Scanpen och Claro PDF. Vilka skillnader finns, vad är senaste nytt i apparna och när lämpar sig vilken app att använda?

2. Claro Chromepaket och ClaroRead Chrome Premium
Vi visar talsyntestillägget med de nya funktionerna som tillkommit i senaste versionen samt hur du kan använda Chromepaketet med tal, stavning och tankekartor.

3. Claro Valfrihet
Vi går igenom innehållet i Claro Valfrihet, visar fördelarna med en bred licens för olika plattformar och den flexibilitet det innebär för en skolhuvudman.

Praktisk information om webinaren

Innehåll:
Fokus kommer att vara på de olika verktyg för läs- och skrivstöd från Claro Software som Svensk Talteknologi erbjuder. Tre olika teman finns: anmäl dig till ett, två eller alla tre! Vilket passar dig bäst?

Var och hur:
Delta via webben, var du än befinner dig. Innan webinaret går av stapeln kommer du att få en länk skickad till dig, så att du kan ansluta till oss. Du behöver inte ladda ned något program eller liknande innan.

Fyll i alla tider som du har möjlighet att delta i din anmälan, så hör vi av oss till dig inom kort med vilken tid du har blivit tilldelad, så att du därefter kan boka in den i din kalender!

Varaktighet:
Ca 35 minuter inkluderat frågestund.

Webinarhållare: 
I webinaret kommer du att få lyssna till Johan Swensson, kundansvarig på Svensk Talteknologi sedan många år tillbaka. Johan är expert på innehållet i Claro Softwares verktyg och kring hur skolor och kommuner kan använda dem på bästa sätt i undervisningen.