Webinar: Läs- och skrivverktyg viktigare än någonsin – vi guidar dig rätt

Våra verktyg stöttar alla elever, oavsett om det är i klassrummet eller, som i många kommuner just nu, på distans. Vi ger dig här därför möjligheten att delta i något av våra kommande webinar för att få veta mer om hur ni kan arbeta med digitala hjälpverktyg för läsa och skriva.

Fokus kommer att vara på de olika verktyg för läs- och skrivstöd från Claro Software som Svensk Talteknologi erbjuder. Verktyg som gör skillnad för många elever.

Boka in dig på ett eller flera av de webinar under april månad där vi ger dig möjlighet att få information och praktiska råd och tips om nyheter och funktioner för de verktyg som vi erbjuder elever och lärare inom grundskola, gymnasiet, vux och SFI.

Varje webinar är beräknat till ca 45 minuter och du har självklart möjlighet att ställa frågor till oss under tiden!
Nedan kan du också läsa mer om vad varje webinar innehåller och vilket eller vilka av dem som passar dig bäst.

Varmt välkommen med din anmälan!

Tre olika webinar – vilket eller vilka passar dig bäst?

1. Claro Appar
Vi informerar om och går igenom grundfunktioner i ClaroSpeak Plus, Claro Scanpen och Claro PDF. Vilka skillnader finns, vilka nyheter finns i apparna och när lämpar sig vilken app att använda?

Torsdag 9/4 kl 09.00
Torsdag 16/4 kl 09.00
Tisdag 28/4 kl 15.00

2. Claro Chromepaket och ClaroRead Chrome Premium
Vi visar talsyntestillägget med de nya funktionerna som tillkommer i version 21 samt hur du kan använda chromepaketet med tal, stavning och tankekartor.

Tisdag 7/4 kl 15.00
Onsdag 22/4 kl15.00
Torsdag 30/4 kl 09.00

3. Claro Valfrihet
Vi går igenom innehållet i Claro Valfrihet, visar fördelarna med en bred licens för olika plattformar och den flexibilitet det innebär för en skolhuvudman.

Onsdag 8/4 kl 09.00
Onsdag 15/4 kl 15.00
Torsdag 23/4 kl 09.00

Information om webinaren:

Var: Delta via webben, oavsett var du är.

Varaktighet: Ca 45 minuter med möjlighet att ställa frågor.

Anmälan: Vi erbjuder webinar med tre olika teman och vid olika datum och tider. Givetvis kan du anmäla dig till mer än ett webinar. Anmälan görs via knappen nedan. Välkommen!

Anmäl dig till webinar här