SOMMARUPPDRAG

Noggrann språkpolis till sommaruppdrag sökes!

Vill du arbeta i ett företag som gör skillnad på riktigt och drivs av att underlätta såväl skolgång som vardag för alla som läser och skriver? Då har vi sommaruppdraget för dig!

Svensk Talteknologis vision är att alla ska kunna läsa och skriva. Genom att sälja och utbilda i digitala läs- och skrivverktyg ger vi personer möjlighet att effektivt ta till sig text, samt skriva sin egen. Till våra kunder hör skolor, företag, myndigheter och privatpersoner.

Svensk Talteknologi har ett flerårigt samarbete med leverantören Claro Software. Claro Software tillverkar ett flertal digitala verktyg till den svenska marknaden. Då Claro Software är ett engelskt bolag så ansvarar vi på Svensk Talteknologi för den svenskspråkiga datan som finns i applikationerna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en person som under sommaren ska arbeta med den språkliga datan som används i applikationerna. Tjänsten syftar till att förbättra den datan som idag finns i applikationerna, samt addera ny. En del av arbetsuppgifterna, men inte uteslutande, kommer vara;

Testa, utvärdera och förbättra stödet man får i applikationerna

Jämföra stöd mellan olika applikationer från tillverkaren

Målsättningen när sommaruppdraget är avslutat är att användare av applikationerna ska få bästa möjliga språkligt stöd. En stor del av arbetet kommer vara att gå igenom ca 200.000 ord i databasen och säkerställa att alla beskrivningar och stavningar är korrekta. Utöver det finns även ytterligare språklig data som ska granskas och eventuellt justeras. All data kommer användas i rättstavningsprogram och ordprediktion, därav kommer mycket stor noggrannhet krävas.

Rätt kandidat

Har mycket god kunskap i det svenska språket

Du tar det som en komplimang när någon kallar dig språkpolis! Du ska kunna läsa och skriva väl och också inneha förmåga att iaktta felstavningar och felskrivningar. 

Är systematisk och noggrann

Du ska vara systematisk och noggrann och sätta stort värde i att bidra till att göra produkterna bättre.

Har kunskaper i engelska

Det kan också ingå att kommunicera med tillverkaren i England vilket innebär att kunskaper i engelska, både i tal och skrift, ska finnas.

Har en god datorvana

Du ska ha god datorvana, och kunna arbeta i till exempel Excel. Det är meriterande, men inget krav, om du har tidigare erfarenhet av datainsamling, program från Claro Software samt programmering.

Om uppdraget

Startdag är så snart som möjligt och pågår cirka 5 till 6 veckor.

Sökande måste ha egen dator och tillgång till Internet.

Arbetet går att utföra på distans, med eventuellt enstaka tillfällen på plats i Karlshamn.

Vi vill träffa dig!

Känner du igen dig i beskrivningen av tjänsten och tror att du är rätt person för uppdraget? Vad roligt! Ansök genom att maila CV, löneanspråk samt personligt brev till arbetsledare Marcus. Sista ansökningsdag onsdag 24/6 men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Marcus Alvarsson

Mail: marcus@svensktalteknologi.se
Telefon: 0454-303232