Läsverktyg

Har du några bekymmer med nerladdning eller aktivering
av era produkter är ni varm välkomna att kontakta oss på support@svensktalteknologi.se
Programuppdatering

ClaroRead Windows v.10

Nu finns version 10 av ClaroRead Windows tillgänglig! Nedan finner du information om de förbättringar och nya funktioner som ingår i uppdateringen.

 • Ett nytt och uppdaterat verktygsfält med förbättrade val av ikoner. Vi tycker alla om att använda applikationer och verktyg som ser bra ut, och vi har alla olika smak: ClaroRead 10 har ett färgstarkt gränssnitt för maximal användbarhet, ett avskalat och ett professionellt utseende. Välj en som låter dig koncentrera dig på det du behöver göra! Vi har också förtydligat inställningarna för att se mer moderna ut så att du känner igen ikonerna.

          Nytt ”professionellt” verktygsfält

         Nytt ”färgstarkt” verktygsfält

 • Vi har återtagit den populära ”visa homofoner”-funktionen från ClaroRead 8 eftersom vi fick mycket feedback om att folk tyckte att det var användbart att ClaroRead kunde skanna av en text efter potentiella fel istället för att gå manuellt igenom innehållet. Tack för feedbacken!


Markera alla homofoner i ett stycke så att du kan kontrollera bara de ord du är osäker på.

Fler funktioner

 • Du kan nu läsa i Microsoft PowerPoint precis som du kan läsa i Microsoft Word. Öva dina presentationer genom att spela upp dem medan de körs, kolla vad du har skrivit i varje bild, spara en presentation till en ljudfil för att lyssna på senare.
 • Minska belastningen och tiden för att lyssna på dokument som läses upp genom att hoppa över referenser som ClaroRead läser (King, 2006). Detta fungerar överallt och gör att du får mer tal på kortare tid och kan koncentrera dig på att förstå.
 • Aktivera mörkt läge i Windows så kommer ClaroReads verktygsfält att färgas om för att matcha, vilket minskar ansträngningen för ögonen och distraktionen.
 • ClaroRead visas nu i aktivitetsfältet så att du enkelt kan dölja och visa och stänga det: detta är mer konsekvent och enklare att förstå.
 • Text i Adobe Reader läses upp mycket smidigare.
 • Om du markerar text och sedan klickar på Spela, läser ClaroRead upp den markerade texten, inte urklippsfunktionen. Denna funktion fanns redan i Adobe Reader och Word men vi har gjort det konsekvent i alla applikationer nu för enkelhetens skull.
 • ClaroRead stöder inte längre Internet Explorer som en speciell applikation – du kan fortfarande tala och stavningskontrollera i Internet Explorer men av säkerhetsskäl har vi tagit bort markeringsfunktionerna.
 • För att hjälpa oss att förstå användarnas behov använder vi nu Google Analytics för att anonymt analysera vad användare tycker är mest användbart och vägleda vår framtida utveckling.
 • Slutligen har vi också gjort massor av ingenjörsarbete som kommer att låta oss skicka fler ClaroReads snabbare under nästa år och gjort det mer kompatibelt med moderna distributions- och säkerhetsverktyg i Windows.
 • Kortkommande för att öka eller minska hastigheten på talet. F3 och F4. Ändras efter varje mening.