REFERENSER

Läs vad andra säger om oss

”ClaroRead Plus, Claro Read Chrome och ClaroSpeak har många fördelar. Dels är verktygen platsoberoende och kan användas på i princip vilken enhet som helst och även offline, dels finns möjligheter till anpassning på individ- nivå. Du kan exempelvis ändra vilken markör du önskar använda, vilken färg texten ska ha, storlek på texten och mycket annat. Dessutom finns det numera möjlighet att använda talsyntesen tillsammans med två olika barnröster.”

Annika Christensen, Eskilstuna Skoldatatek, Eskilstuna Kommun

”Många digitala verktyg kräver andra programvaror som stöd, vilket kan bli dyrt i längden. Men Claro undviker det. Dessutom är programmen kompatibla med många typer av enheter, såsom Google Chrome, Mac, PC och finns även att tillgå som app. Jag uppfattar att det är lite unikt för Claros verktyg och det är något jag uppskattar mycket”

Lovisa Körberg, Logoped, Logopedbyrån i Stockholm

I Sundbybergs kommun arbetar vi bland annat med ClaroRead, ClaroSpeak och ClaroStava.

Talsyntesen kopplad till ClaroRead Chromelist och är applicerbar för användning överallt. Det gör verktyget väldigt kraftfullt. Den kan läsa pdf:er, texter på webben och även de dokument eleven själv har författat. Att få sin egen text uppläst ger en ytterligare möjlighet att förstå sin egen text och få en uppfattning om den “fungerar” eller inte. Det blir som att ha en kompis med sig! 

Mona Karlsson, specialpedagog & Cecilia Törnblom, utvecklingsstrateg, Sundbyberg stad