WEBINAR

Temawebinar om styrkor och olika stöd med hjälp av digitala verktyg i undervisningen

Favorit i repris – våra tre populära temawebinar är tillbaka! I dessa webinar får du lära dig mer om hur digitala verktyg blir flerfunktionella stöd för eleverna i deras dagliga skolarbete.

Varför är det viktigt med en talsyntes med olika typer av röster, språk och dialekter och, framför allt, vilken typ av röst används till vad och varför? Hur får skolan till heltäckande stöd för alla elever, men som dessutom är anpassningsbara för olika behov? Och vilka stödmöjligheter finns för iPads och mobil?

I våra tre konkreta webinar på 20-25 minuter vardera lär vi dig hur, vad och varför!

Vilket eller vilka webinar passar dig?

1. Vikten av ett brett röstutbud – därför behövs flera olika röster i en talsyntes

En kort presentation över olika röster och deras olika funktioner, där du även får lyssna på exempeltexter såsom ”Jag reser med planet. I rymden finns en planet som kallas Tellus”. Valet av röst till rätt tillfälle gör stor skillnad i upplevelse för användaren. Vi berättar om varför flera olika typer av röster behövs i en talsyntes – och vilka röster som används till vad.

2. Stavningskontroll och talsyntes tillsammans – det kompletta stödet för elevens lärande

En introduktion över en smart skrivprocess där bokstäver och ord blir upplästa, där ordprediktion ger förslag på ord och där stavningskontrollen rättar stavfel och lättförväxlade ord, samt om kompletterande bildstöd. Vi berättar om fördelar kring att ha flera stödfunktioner samlade i ett och samma verktyg.

3. Högkvalitativ talsyntes och skrivstöd för iOS

En kort presentation över appar som låter dig välja bland flera röster för att få text uppläst i olika dokument, inkluderat tangentbordet med läs- och skrivstöd och om hur du kan fotografera text och få den uppläst direkt med valfri röst. Vi berättar om stödmöjligheter för iPads och mobil, som är populära plattformar för eleverna både i och utanför klassrummets väggar.

Praktisk information om webinaren:

  • Varje webinar är 20-25 minuter långt, med konkreta råd och tips kring digitala lär- och stödverktyg i allmänhet. Alla kan med andra ord delta, oavsett vilka program eller verktyg som används på din skola idag.

  • Vi vänder oss till dig som är lärare, specialpedagog, logoped eller som har ett intresse för IKT och om hur digitala verktyg kan användas på bästa sätt i undervisningen.

  • Vi använder oss av Google Meet för webinaren, vilket innebär att du har möjlighet att även interagera med andra likasinnade, samt ställa frågor.

  • Deltagandet är helt kostnadsfritt och du kan givetvis delta i ett eller flera webinar!

Jag vill gärna anmäla mig till ett eller flera webinar

Vi finns här för hjälp och support

Vi på Svensk Talteknologi har arbetat med läs-, skriv- och språkverktyg i över 20 år. Våra kundansvariga Marina och Johan hjälper er gärna att identifiera behoven på just er skola och kring hur ni kan nyttja digitala verktyg i undervisningen på bästa sätt. Varmt välkommen med frågor och funderingar!

Marina Lundström
Försäljning och utbildning

marina@svensktalteknologi.se
0767-23 28 17

Johan Swensson
Försäljning och utbildning

johan@svensktalteknologi.se
0761-30 08 91