NYHET

Dyslexipriset välkomnar Kim Waller som ett nytt tillskott i juryn

Dyslexipriset är ett pris som delas gemensamt ut av Dyslexiförbundet och Svensk Talteknologi. Syftet med priset är att främja insatser utöver det vanliga som bedöms leda till positiva resultat för personer med dyslexi, dyskalkyli eller andra läs-, skriv- och räknesvårigheter. Förra året gick priset till författaren Torbjörn Lundgren.

Nytt för i år är juryns senaste tillskott – Kim Waller, generalsekreterare för Prinsparets Stiftelse. Stiftelsen arbetar med starkt driv och stor vilja att förändra. Deras verksamhetsområden utgår från Prinsparets två hjärtefrågor: en tryggare nätvardag och dyslexi.

Vi har intervjuat Kim om hennes koppling till dyslexifrågan och om varför hon tackade ja till att vara med i juryn.

Vem är du?
-Jag heter Kim Waller och arbetar som Generalsekreterare på Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse sedan 2 år tillbaka. Jag har en bakgrund av att arbeta med barn och ungdomsfrågor i över 10 år, både i idéburen sektor och sociala företag. Mitt engagemang präglas av ambitionen att lyfta målgruppsperspektiv, skapa gränsöverskridande samarbeten och bidra till strukturell samhällsförändring inom de områden jag är verksam i.

Berätta om din bakgrund inom Dyslexi
-Innan jag tillträde som Generalsekreterare på Prinsparets Stiftelse har jag inte aktivt arbetat med sakfrågan dyslexi men genom tidigare uppdrag har bland annat jämlikhetsfrågan i skolan, ungas förutsättningar till god och jämlik utbildning samt barn och ungas rätt att nå sin fulla potential varit högst närvarande.

Varför tackade du ja till att vara med i juryn för Dyslexipriset?
-Jag hoppas att Prinsparets Stiftelse, genom mig som jurydeltagare, kan bidra med perspektiv, att vara en samlande kraft inom dyslexifrågan och kunskap. Och inte minst hoppas jag att vi genom detta arbete tillsammans kan sätta ljuset på och bidra till ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi, avslutar Kim.

Anders Abrahamsson, grundare av Dyslexipriset tror att Kim kommer att bli en värdefull tillgång i årets jury.

-Vi är glada att välkomna Kim Waller till Dyslexiprisets jury. Med hennes bakgrund och kompetens inom dyslexifrågan kommer hon att kunna bidra med sitt perspektiv och bli en värdefull tillgång i årets jury!

Vi finns här för hjälp och support

Vi på Svensk Talteknologi har arbetat med läs-, skriv- och språkverktyg i över 20 år. Våra kundansvariga Marina och Johan hjälper er gärna att identifiera behoven på just er skola och kring hur ni kan nyttja digitala verktyg i undervisningen på bästa sätt.

Varmt välkommen med frågor och funderingar!

Marina Lundström
Försäljning och utbildning

Johan Swensson
Försäljning och utbildning