Plotagon – Din personliga animeringsstudio

plotagon

Plotagon gör det möjligt för vem som helst att skapa animerade videos. Det gör du genom att välja en scen, skapa och lägga till egna karaktärer och beskriva vad de ska säga. Addera därefter känslor, ljudeffekter och musik. Verktyget är din alldeles egna animeringsstudio.
 
Med Plotagon Education kan du skapa dina egna karaktärer och använda dessa för att skapa animerade filmer. Filmerna kan därefter användas av eleverna till exempelvis presentationer i klassrummet eller som alternativ redovisningsform istället för att skriva en uppsats.
 
Programmet fungerar till alla ämnen, både individuellt eller som ett verktyg för grupparbete.
 
Att använda Plotagon motiverar dina elever att skriva längre och bättre texter, då texterna på ett lustfyllt sätt används av karaktärer i animeringen. Plotagon kommer göra att elever som i normala fall har svårt att producera text kommer öka längden på dem. Plotagon kommer dessutom göra att kvaliteten i texterna höjs då elever får höra sina texter i en riktig animering, vilket hjälper eleven med bearbetning av texten. Verktyget kan också hjälpa dem som tycker att muntliga presentationer vid tavlan är jobbiga.
 
Som lärare kan du använda verktyget för att skapa personliga e-mails, göra klipp att använda på webben eller intranätet, eller varför inte sammanfatta lektionen i ett kort klipp som du sedan kan skicka ut till dina elever att kika på i efterhand.
 

Tips på hur du använda dig av Plotagon i klassrummet: